Over Ons foto

Stal Rhijnauwen is een kleine pension- en trainingsstal in Bunnik (nabij Utrecht). De stal wordt sinds 1981 geleid door Cor en Mariëtte Jansen. Stal Rhijnauwen ligt tussen Utrecht en Bunnik en vlakbij universiteitscentrum De Uithof, waar onder andere de faculteit diergeneeskunde gevestigd is en dankt haar naam aan een voormalig kasteel (achtergrondinformatie) . Het welzijn van de paarden staat bij ons hoog in het vaandel. Het eerlijk en vooral paardvriendelijk beoefenen van onze sport is iets wat wij ook aan onze leerlingen meegeven tijdens clinics, trainingen en reguliere lessen.

Stal Rhijnauwen heeft een klein aantal pensionklanten. Mede daardoor is de sfeer uniek te noemen. De paarden staan het hele jaar in vaste kuddes overdag buiten in grote zandpaddocks (vanaf circa 6.00 uur tot circa 17.00 uur). De paddocks beschikken over schuilmogelijkheden. De paarden kunnen gedurende langere periode ruwvoer eten door het gebruik van, onder andere, slowfeeders. Wij hebben geen weidegang. De stal beschikt verder over een veilige en grote longeerring en een buitenbak van 20 bij 40 meter, voorzien van eind 2017 volledig nieuw aangelegde eb- en vloedbodem, waardoor de bodems het hele jaar door een goede en constante kwaliteit behouden. Sinds december 2011 beschikt de stal tevens over een overdekte paddock van 20 bij 40 meter waar overdag onze eigen paarden in loslopen en waarin 's avonds gereden, gelongeerd en losgegooid kan worden.

Naast de mogelijkheid tot pensionstalling, bieden wij ook de mogelijkheid om paarden te trainen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: zadelmak maken, trailerproblemen verhelpen of dressuurinstructie (zowel bij ons op stal als op locatie). Daarnaast geven wij regelmatig clinics waarin wij laten zien hoe wij gedragsproblemen, zoals problemen bij het trailerladen, kunnen verhelpen. Tevens geven wij schrik- en obstakeltrainingen.

Meer informatie over instructie, trainingen en clinics vindt u elders op onze pagina.