trailer laden foto

Naast het verzorgen van (dressuur)instructie, biedt Stal Rhijnauwen de mogelijkheid uw paard af te richten, te trainen of te corrigeren. Daarnaast helpen wij graag bij gedragsproblemen, zoals bijvoorbeeld trailerproblemen of paarden met angst. Tevens geven wij regelmatig lessen en clinics zoals bijvoorbeeld op het gebied van trailerladen, werken met lange lijnen en schrik- en obstakeltrainingen in de regio Utrecht.

trailerladen

Zoals iedere paardeneigenaar weet is veiligheid tijdens het laden en vervoeren van uw paard belangrijk. Helaas is het laden van een paard soms een grote uitdaging voor veel eigenaren.

Hoe vaak heeft u het volgende ervaren? Uw paard wil absoluut de trailer niet in, u probeert het op allerlei mogelijke manieren en menigeen die zich ermee komt bemoeien komt met tips en adviezen waar u nog onzekerder van wordt. Iedereen kijkt op uw vingers. Al snel komt er hulp van 'deskundigen' met lijnen, zwepen, bezems of zelfs nog erger... Na een hoop stress staat uw paard in de trailer. Het ' succes' blijkt dan alleen van korte duur. De volgende keer lijkt het probleem alleen maar groter geworden: uw paard raakt bij het zien van de trailer al in paniek! Daar staat u dan, met een onmogelijk te laden paard...

Een trailer is het meest onnatuurlijke wat je kunt bedenken vanuit het oogpunt van een paard. Een paard is van nature claustrofobisch en z'n eerste instinct, als er iets niet veilig is, is om te vluchten. Een trailer is instabiel en klein n opgesloten in een trailer kun je nou eenmaal niet vluchten!

Toch kunnen we een paard leren trailer laden (het is cht gewoon te leren!), maar wel op voorwaarde dat dit gebeurt met begrip, rust n respect voor het paard!

Sommige paarden zijn lastig te overtuigen (angstig, onzeker of dominant) en daarvoor moet u bepaalde kwaliteiten (vooral leiderschap!) in huis hebben, waar we nou eenmaal niet allemaal mee geboren worden.

Het laadprobleem ligt niet aan u, maar u kunt het wl leren oplossen wanneer u zich hiervan bewust wordt. Zodra u heeft geleerd hoe paarden leren en communiceren n hoe sterk ze op ons gedrag reageren, beseft u pas hoeveel invloed u zlf kan hebben op het gedrag van je paard. Wij kunnen dus, onze manier van omgang met het paard aanpassen, om het gewenste gedrag van dat paard te krijgen!

Het is heel belangrijk om tijdens de trailer laad training (uiteraard op uw locatie) de trailer voor uw paard 'leuker' te maken! Om alle negatieve associaties die uw paard heeft met de trailer te vervangen door positieve. Daarna zal uw paard, als eerste met ons, maar al snel daarna k met u, weer probleemloos de trailer in lopen. Gewoon, alsof er nooit een probleem is geweest, de trailer is weer 'leuk' geworden, leuk voor allebei de partijen!

Violence is never the answer!