zadelmak maken foto

Naast het verzorgen van (dressuur)instructie, biedt Stal Rhijnauwen de mogelijkheid uw paard af te richten, te trainen of te corrigeren. Daarnaast helpen wij graag bij gedragsproblemen, zoals bijvoorbeeld trailerproblemen of paarden met angst. Tevens geven wij regelmatig lessen en clinics zoals bijvoorbeeld op het gebied van trailerladen, werken met lange lijnen en schrik- en obstakeltrainingen.

zadelmak maken

U kunt bij ons uw paard zadelmak laten maken, waarbij wij graag samenwerken met de eigenaar/toekomstige ruiter/amazone. Zowel het paard als ruiter worden samen opgeleid. Dit alles tegen een redelijk tarief. Wij maken uw paard desgewenst bitloos/boomloos zadelmak. Wij nemen alle tijd en rust die het paard nodig heeft zodat het wederzijdse vertrouwen niet wordt geschaad. We werken deels volgens de klassieke dressuur en deels op basis van onze eigen ervaring. Cor heeft bijvoorbeeld een aantal cursussen gevolgd bij Monty Roberts Nederland en we merken dat deze manier van werken een zeer positief effect heeft op de rust en het welzijn van de paarden.

Een paard zadelmak maken is in onze ogen een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een rijpaard. Als dit proces rustig en met zo min mogelijk stress verloopt heeft het paard en daarmee zijn eigenaar er een heel leven lang plezier van.

Wij werken altijd vanuit de volgende basisprincipes:
  • respect en vertrouwen
  • meer met minder
  • rust en ontspannenheid
  • duidelijkheid en consequent gedrag
  • belonen van goed gedrag
  • bewustwording van de gevolgen van uw eigen gedrag en handelen
De eigenaar/ruiter wordt zoveel mogelijk bij het proces betrokken. We zien graag dat de ruiter actief deelneemt, zodat paard en ruiter vanaf het begin goed aan elkaar gewend zijn en de ruiter leert op houding en zit het paard te sturen.

Uw paard kan, indien u dit wilt, in een van onze (zand)paddocks overdag vrij bewegen.

De eerste stap is longeren met enkele en dubbele lijnen,uw paard maakt kennis met diverse spannende objecten; zoals zeil, paraplu, geluiden, etc. Zodra het paard het zadel accepteert maakt onze ‘Bob’ de eerste ‘testrit’, waarna meestal de volgende dag (of anders enkele dagen later) de mens er zonder stress op kan stappen. Alles gaat in alle rust en zonder het vertrouwen te schaden.

Na circa een maand (dit is uiteraard afhankelijk van het paard) kunt u los stappen, draven, soms ook galopperen en op houding en zit sturen.

Heeft u onze facebookpagina al bezocht?

Foto's 

lange lijnen bob te paard BoB bob te paard